Ce Tipuri de Treburi Casnice Pot Face Copiii de 5-6 Ani

Pentru a reuși să îşi însușească noțiuni de educație financiară, copii au nevoie să exerseze, au nevoie să folosească bani şi să vadă, concret, ce se întâmplă cu ei. Implicarea copiilor în treburi casnice poate fi o modalitate excelentă de a-i învăța despre muncă, responsabilitate și gestionarea banilor.

Depinde de fiecare familie în parte dacă îşi dorește să plătească activitățile copiilor sau, în schimb, preferă să le acorde acestora o alocație săptămânală iar primirea acesteia să fie legată de niște obligații pe care să le îndeplinească cei mici. Din orice categorie ați face parte, în acest articol veți afla ce tipuri de treburi casnice pot fi potrivite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 6 ani, astfel încât să le oferiți o oportunitate de a câștiga bani de buzunar și de a dezvolta abilități financiare esențiale.

 

  • Aranjarea jucăriilor și curățenia în propria cameră – deși este de la sine înțeles că fiecare are obligația de a-şi păstra lucrurile în ordine, oferirea unei recompense poate deveni atractivă pentru copii, iar în timp, a avea camera curată devine un obicei. Cei mici pot primi o sumă modică ori de câte ori rezolvă această sarcină sau, cum spuneam şi anterior, curățarea camerei poate fi pusă pe lista obligațiilor de le revin o dată cu primirea alocaţiei săptămânale.

 

  • O altă activitate ușoară pentru cei mici este spălatul vaselor. Oferiți-le recipiente de plastic, tacâmuri (dar nu cuțite 🙂) şi învățați-i să se bucure de proces. Puteți face planuri pentru toți membrii familiei şi, prin rotație, toți să facă aceasta activitate. Daca aveți mașină de spălat vase încurajați-i să pună vasele în mașină, că parte a dobândirii acelorași abilitați.

 

  • Dacă aveți plante de îngrijit în casă sau în grădină, puteți implica copiii în procesul de udat. Aceasta este o activitate simplă ce trebuie făcută în mod regulat şi care le poate dezvolta răbdarea și simțul responsabilității. Puteți oferi o mică recompensă pentru fiecare zi în care au grija de plante, sau din nou, activitatea poate fi trecută pe lista de obligații asociate alocatiei.

 

  • Cei mici vă pot ajuta la strângerea hainelor de pe uscătorul de rufe sau scoaterea lor din uscător (depinde de modul în care le uscați) şi la împachetarea acestora. Nu le va ieși totul perfect, dar tocmai asta este şi ideea, ca ei să învețe, să-si dezvolte abilități organizatorice și de gestionare a timpului, pe lângă cele financiare.

 

  • Dacă sunteți în bucătărie pregătind masa, puteți implica copiii în sarcini simple, cum ar fi spălatul legumelor sau amestecatul ingredientelor. Acest lucru nu numai că îi învață despre gătit şi cine știe ce pasiune nouă îşi vor descoperi, ci le va arata cât de importantă este şi contribuția lor la activitățile casnice.
  • O ultimă activitate posibilă pentru copiii de 5 – 6 ani ar putea fi plimbarea animalelor de companie sau hrănirea şi curățarea locului acestora. O astfel de activitate îi învață să aibă grijă de micuții membri ai familiei voastre, dezvoltând totodată empatia și responsabilitatea.

 

Concluzie

 

Implicarea copiilor de 5 – 6 ani în treburile casnice poate fi o modalitate excelentă de a-i învăța despre responsabilitate, muncă și gestionarea banilor. Prin stabilirea unor recompense sau a unei alocații săptămânale și oferindu-le ocazia de a câștiga bani de buzunar, le puteți dezvolta abilități financiare esențiale pentru viitor. În plus, aceste activități îi pot ajuta să înțeleagă importanța contribuției lor la bunăstarea propriei familii.

 

 

 

Telefon WhatsApp
Quick Contact Icon Contact rapid
Quick Menu IconHai să discutăm Quick Menu IconAteliere Quick Menu IconMedia
Quick Menu Icon Products Navigare rapida
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.